Skip to content

Darko Charlie Jurković (hr)

22. 7. 2024. u 20:30 h

_solo na dvije gitare

Darko koristi „two hands tapping“ tehniku svirajući istovremeno na dvije gitare. Od 2008. godine, kad je počeo razvijati vlastiti stil inspiriran čuvenim gitaristom Stanleyjem Jordanom, ne prestaje svojim jedinstvenim pristupom glazbi i autentičnom tehnikom oduševljavati publiku i kritiku.

Surađivao je s brojnim hrvatskim I internacionalnim glazbenicima. Komponira ozbiljnu glazbu, glazbu za kazalište i pop skladbe. Snimio je i nekoliko vlastitih albuma. 

Ovaj hrvatski virtuoz rijetka je pojava ne samo na našoj nego i inozemnoj sceni pa će njegov nastup sigurno biti prava poslastica za naše posjetitelje.

Dobitnik je devet Nagrada Status za najboljeg hrvatskog jazz gitarista. Dobio je Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu (Cantando no toro 2005.), a  2016. i Porina  za najbolji  jazz album zajedno s pijanistom Matijom Dedićem (Jazzy Bach, Croatia).

Redovno surađuje s istaknutim hrvatskim glazbenicima te internacionalnim imenima kao što su: Stefan Milenković, Goran Končar, FabrizioBosso, Gene Jackson, Mario Fragiacomo, Angelo Comisso, Roberto Magris, Bobby Watson, Herb Geller, Philip Catherine, Wolfgang Lackerschmid, Duško Gojković; František Uhlir, Jaromir Helesic, Michel Hauser i mnogi drugi.