Skip to content

MARTIN GJAKONOVSKI
QUARTET (DE)

23. 7. 2024. u 22:00 h

MARTIN GJAKONOVSKI_kontrabas
PAUL HELLER_tenor saksofon
ROMAN BABIK_klavir
LEVIN GJAKONOVSKI_bubnjevi

Kontrabasist Martin Gjakonovski dobro je poznat publici našeg festivala. Snimio je  preko 230 albuma s brojnim svjetskim izvođačima. I dalje je jedan od najtraženijih freelance kontrabasista u Europi. Posljednjih godina se Martin, uz uobičajenu praksu kao sideman posvetio skladanju kao i obnavljanju baštine svog oca Dragana Gjakonovskog-Špate koji je poznat kao osnivač Big banda RT Skopje. Upravo to je i razlog ovogodišnjeg poziva na naš festival jer se radi o jednom vrlo interesantnom projektu.

Okupio je impresivnu ekipu! 

Sjajni pijanist Roman Babik između ostalog uspješno sklada i glazbu inspiriranu balkanskim ritmovima i predvodi sjajni sastav Urban wedding band.

Paul Heller jedan je od najhvaljenijih saksofonista u Europi. Član je dva puta Grammyjem nagrađenog WDR Big banda. Pohvale za njegov rad dolazile su od samih velikana poput Joea Zawinula, Michaela Breckera itd. Surađivao je s najvećim  svjetskim imenima kao što su: Johnny Griffin, Duško Gojković, Jimmy Cobb, Eddie Gomez, Vinnie Colaiuta, Biréli Lagrene, Bill Evans, Al Foster, Adam Nussbaum, Steve Swallow itd. 

Na bubnjevima je Levin Gjakonovski, Martinov sin koji uspješno svira u mnogim projektima i gradi zanimljivu karijeru. Ova sjajna ekipa godinama radi zajedno, a spoj makedonskog ritma i njihove visoke umjetničke vještine garantira nam nezaboravnu glazbenu večer.