Skip to content

Trio Valerije Nikolovske (hr)

23. 7. 2024. u 20:30 h

VALERIJA NIKOLOVSKA_glas
VIKTOR LIPIĆ
_klavijature
JANKO NOVOSELIĆ
_bubnjevi

Valerija je  naša istaknuta blues/soul/jazz pjevačica, a također je autorica glazbe i tekstova. 90-ih godina nastupala je u sastavu Mayales. Iza sebe ima tri samostalna albuma. Dio je kreativne jezgre, uz Viktora Lipića – autora,klavirista, producenta i životnog suputnika, u nekoliko različitih projekata (Trio LiVaDa, She Ka Ra). Vrlo često gostuje u drugim projektima (Songkillers, Balkan Zoo Ensemble…) Album She Ka Ra istoimenog projekta objavljuje 2023. Trenutno igra i u mjuziklu Pepeljuga u režiji Sanje Hrnjak u produkciji Dramskog studija Karlovac.

Viktor Lipić (klavijature) kao studijski i koncertni glazbenik sudjelovao je na stilski veoma različitim projektima a njegovi autorski projekti su oni jazz usmjerenja. Dobitnik je nagrade ”Status” 2021. za najboljeg klavijaturista u jazz kategoriji. Sudjeluje kao suosnivač, aranžer, producent i glazbenik  na mnogobrojnim projektima.

Janko Novoselić (bubnjevi) u svojoj bogatoj karijeri svirao je s poznatim glazbenicima hrvatske, europske i svjetske jazz scene, a široj publici poznat je i po sviranju u grupi TBF od 2008. do 2013. na dvama objavljenim albumima. Objavljuje i samostalne albume, a od 2015. pokreće svoj projekt Kozmodrum. Stalno je zaposlen u Jazz orkestru HRT.