Etno Jazz Festival Karlovac 17. i 18. 7. 2020.

Piše SoundGuardian.com

Ovogodišnji program Međunarodnog etno jazz festivala u Karlovcu smanjen je u odnosu na prošle godine zbog globalne pandemije COVID-19, no organizatori se nadaju da ćemo i ovog puta privući pažnju posjetitelja. Naglasak je ove godine na radu domaćih autora.

Program se održava 17. i 18. 7. na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu, a nastupit će sljedeći izvođači:

17.7. Vid Jamnik & Ratko Zjača 21 h

Vid Jamnik slovenski je vibrafonist koji je već u ranoj mladosti proglašen čudom te ga je Boško Petrović proglasio svojim nasljednikom. Nedavno je izabran među pet najdarovitijih mladih europskih glazbenika u selekciji europske jazz federacije, a o njegovom sviranju sa svih strana stižu samo sjajne kritike. Gitarist Ratko Zjača naš je najaktivniji internacionalni jazz glazbenik koji je surađivao s najvećim svjetskim glazbenicima, a u prošloj je godini objavio čak tri albuma.

18.7. Vedran Ružić: projekt Libertin 21 h

Projekt mladog i nadarenog umjetnika Vedrana Ružića pod imenom Libertin zapravo je jazz predstava u tri čina, kako sam autor kaže. Nastupaju četiri glazbenika i tri suvremena plesača.

Vedran je zapažen na hrvatskoj sceni kao glazbenik i slikar, a vjerujemo da će ovaj nesvakidašnji projekt biti vrlo zanimljiv našim posjetiteljima. Sastav čine odlični glazbenici: Vedran Ružić (bas gitara), Adriano Bernobić (bubnjevi), Hrvoje Galler (klavijature), Jaka Kopač (saksofon) te plesači Marko Kalc, Karolina Suša i Nastasja Štefanić

Pretprodaja ulaznica dostupna je putem sustava Entrio i u poslovnicama Ghetaldus optike.

Cijena ulaznice je 60 kn u pretprodaji, a 70 kn na dan koncerta na blagajni ispred Starog grada Dubovca.

U slučaju lošeg vremena koncerti se održavaju u Gradskom kazalištu Zorin dom, također s početkom u 21 sat.

Organizator će se pridržavati svih aktualnih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja Festivala.